ROOKVRIJ OPGROEIEN IN LANSINGERLAND

 Kinderen hebben meer behoefte aan voorbeelden dan aan kritiek”

 ― Joseph Joubert ―

Op woensdagavond 13 juni 2018 organiseert de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Lansingerland een themabijeenkomst over een “Rookvrije generatie”.

Iedereen wil dat kinderen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije sport-, speel, en leeromgeving bij. Nog steeds beginnen honderden kinderen per week met roken.

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen.

Steeds meer sportclubs en speeltuinen in onze omgeving zijn rookvrij, maar hoe krijgen we dat ook in Lansingerland voor elkaar? Ook voor scholen is het rookvrij maken van hun terrein van belang. In 2020 is dit wettelijk verplicht.

Bovengenoemde onderwerpen komen tijdens de themabijeenkomst aan de orde met onder andere een bijdrage van Bart de Wolf (KWF Kankerbestrijding). Bart heeft namens de Alliantie Nederland Rookvrij! al vele gemeenten op weg geholpen naar een Rookvrije Generatie. Ook zijn er diverse pitches van praktijkvoorbeelden.

Praat en denk mee, van elkaar kunnen we leren!

De bijeenkomst wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur op de rookvrije locatie van het Wolfert Lyceum, De Zijde 5, Bergschenhoek. Belangstellenden zijn van harte welkom. Inloop vanaf 19.30. De toegang is gratis.

Graag voor 6 juni aanmelden via secretariaat@asd-Lansingerland.nl. Voor meer informatie zie bijgaande flyer ASD_Themabijeenkomst_-_13_juni_2018.pdf